maanantai 28. syyskuuta 2015

Yökoulua Kivalon erämaassa

Syksyn erätaitojutut huipentuivat viime viikonloppuna yöpymiseen ihan "ei missään". Oppilaat ovat kirjoittaneet retkestä:

Maisa: Menomatka

Matka jäkärikämpälle oli kuopainen ja hurjaa menoa koska rallikuski kati evinsalo oli tosi hurjaa menoa Annen  kyydissä oli pompuissa  ja meluissa  koska melkein koko tyttö porukka kilju sen takia koska oli niin kuopaista  ja möykyistä ja möykkyistä  että melkein koko auto pomppi ja Annelle kesitiin uus nimi ja se on Anne kaukokiito ohjaaja  kellokumpu niin se retki retki meni hyvin. 





Anna: Saapuminen ja majoittuminen 

Ensin saavuttiin kivalon jääkärikämpälle. sitten otettiin autosta tavarat pois. ja tyttöjen tavarat vietiin mökkiin. Ja poikien tavarat laavulle.Sitten tehtiin pedit.Ja sitten paistettiin lettuja.Ja sen jälkeen paistettiin makkaraa.Mökkiin tuotiin kynttilä että siellä näkee.Mutta oli myös taskulamppuja.Siellä oli myös ulkovessa. Eikä ollut sähköä. siksi piti olla taskulamput.Laavussa oli koko yön tulet.Ja sitten kun saavuttiin sinne melkein heti alkoi satamaan vettä kaatamalla.Ja kaikilla oli kyllä herkkuja mukana.Ja kannetiin puita laavulle.Että tulee isommat Ja kaikilla oli lämpimästi vaatetta.Kun oli sade niin oli kyllä sade niin oli kyllä sade vaatteet.


Ella: Ympäristö

kivalon jääkärin kämmpässä oli paljon puita kuusia, mäntyjä ja koivuja. Siellä oli myös laavu joka oli sen verran pitkä  että ylettyi nukkumaan moni suorassa. Oli myös mökki jossa oli puinen koroke saman lainen kuin laavussa. Mökissäoli pöytä ja puun halkko penkki. Myös on takka mutta vain yksi ikkuna. Jääkärin kämpässä oli puu hyysikkä eli vessa sinne laitettiin kynttilä että näkee olla vessassa. Kynttilöitä laittettiin myös laavulle ja mökkiin. puuhalkoillakin oli oma pikku mökki. Iltasella alkoi tulla pimeää jonnoin tarvittin jo tasku lamppu nuotion tulinen valo näkyi pitkälle mutta pimeällä ei nähnyt maata joten piti olla taskulamppu. Yöllä kun katsoi ylös näkyi kuu se liosti pitkälle ja vähän myöhemmin oli taivaalla paljon paljon tähtiä kun sammutti taskulampun. Mökissä oli pimeää paitsi jos oli kynttilä.











Joni: Illanvietto

Vietettiin iltaa nuotiolla syötiin mässyä ja sipsiä ja juotiin limsaa ja oltiin sateessa ja juostiin metässä ja mölistiin ja kannettiin puita.  


Arno: Nukkumaanmeno

Kaikilla oli makuu pussit ja makuu alustat.


                                                               Matti: Miten yö meni? 

Ennen nukahtamista oli villiä yöllä ja aamulla oli kylmä nukahtaminen oli vaikeaa uudessa paikassa Tyttöjen tupa nukahti ajoissa pojilla kesti vähän pitempään nuotioon käytettiin paljon puita ja kuu paisto ja metsästä kuului jotain ääniä.







Sebastian: Aamu ja kotiinlähtö

Aamulla herätessä oli vähän kylmä, joten laitoimme vaatetta päälle. aamupalalla oli pullaa,sämpylää,leipää,makkaraa ja kahvia, sekä kaakaota. pakkaamisessa ei kestänyt kauan. tavaroitten laittaminen autoon oli hankalaa, koska tilaa oli vähän. viimeiset kuvat otettiin ja lähdettiin kotia kohti. matkalla puhuttiin paljon eri asioista kuten: rahasta, säästämisestä, matkustamisesta, erillaisista perheistä, eri lajien ravinnosta, humalaisista eläimistä, sekä metsästämisestä.

päätin etsiä tietoa humalaisista norsuista ja löyty hullu juttu netistä  ''50 humalaista elefanttia joi 500 litraa alkoholia ja tuhosivat juovuksissa taloja'' heheh.      (sepsu kirjoittanut).


 Tässä kaikki aamulla voittajafiiliksellä juuri ennen kotiinlähtöä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti